ÁLTALÁNOS FÓRUM SZABÁLYZAT

I. Általános szabályok

 1. A hozzászólók csak valódi név és e-mail cím megadásával írhatnak hozzászólást.
 2. A „fórumokat” adminisztrátorok, moderátorok felügyelik, akiknek alapvető feladata, hogy lehetővé tegyék a folyamatos társalgást.
 3. A moderátor jogosult törölni azokat a hozzászólásokat, melyek megsértik a jelen szabályzatot, valamint ezt követően a hozzászóló hozzászólásait átmenetileg vagy végleg korlátozhatja, ignore listára helyezheti, csoport tagságát véglegesen megszüntetheti az eset súlyosságától függően.
 4. A moderátor nem bíró, így nem köteles igazságot szolgáltatni a hozzászólók között, de törekszik a „fórum” szabályzatát következetesen betartani, részrehajlás nélkül és biztosítani a nyugodt szórakozást és eszmecserét a többi hozzászóló részére.
 5. A moderátorok belátásuk szerint intézkedhetnek a technikai eredetű törlésekről.
 6. A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében a törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülhetnek.
 7. A hozzászólás közzététele az elküldést követően azonnal megtörténik, nem a moderátor engedélyezi utólag, így sem a moderátorok, sem az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal az üzenetek tartalmáért, az csak és kizárólag az adott hozzászóló véleményét tükrözi, mellyel az üzemeltető és a moderátorok semmilyen közösséget nem vállalnak.
 8. Az üzemeltető és a moderátorok nem vállalnak felelősséget a moderálás elégtelenségéből adódó kárért vagy kényelmetlenségért.
 9. A moderátoroknak nincs rá kapacitásuk, hogy valamennyi üzenetet elolvassák, ezért kérjük, ha olyan bejegyzésre bukkan, amely véleménye szerint jelen szabályzat valamelyik pontjába ütközik, vagy bármely módon akadályozza a kulturált társalgást, azt jelezze a csapat e-mail címén a téma pontos linkjével és a hozzászólás számának megadásával!

II. Törlendő hozzászólások

 1. Jogsértő hozzászólások. A közzétételének időpontjában bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz, vagy a hatályos magyar jogszabályba ütközik.
 2. Olyan hozzászólás felküldése, amely személyes adatvédelmi törvényeket sért, illetve más személyes adatait nyilvánosságra hozza. (Kivétel ez alól, ha az adott hozzászóló saját maga hozza nyilvánosságra személyes adatait.)
 3. Olyan hozzászólás, amely akadályozza a „fórum” rendeltetésszerű használatát.
 4. Üzemeltető rendszerét, vagy a felhasználók számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásoló hozzászólások.
 5. Alpári, fenyegető, agresszív, sértő hangnemű hozzászólások. A téma ismeretében azt a moderátor itéli meg, hogy az adott hozzászólás ebbe a kategóriába tartozik-e.
 6. A moderálást, üzemeltetőt minősítő, velük foglalkozó beírások. A moderálás nem képezi vita tárgyát és nem kell személyes sértésnek venni.
 7. A jó ízlést sértő képeket tartalmazó üzenetek.
 8. Gyűlöletkeltésre, illetve ilyen témájú web-oldalakra mutató hivatkozásokat tartalmazó hozzászólások.
 9. Egyes hozzászólókat, személyeket, a csapat személyzetét, játékosait sértő, lejárató, személyeskedő vélemények.
 10. Rasszista kifejezések.
 11. Több néven a „fórum” szándékos rombolása.
 12. Hamis információk szándékos terjesztése.
 13. Bárminemű szándékos közösségromboló magatartás és provokáció.
 14. A nickneve és hozzászólásai alapján valaki olyan személynek vagy cégnek, vagy cég képviselőjének adja ki magát, ami nem felel meg a valóságnak.
 15. Olyan név használata, amely köthető egy – ideiglenes vagy végleges – tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez, azonnali, végleges tiltást vonhat maga után.
 16. Témaromboló hozzászólások.
 17. Nem témába illő hozzászólás.
 18. Flood. Ha nem szándékos, akkor egy bejegyzés mellett a többi törlésre kerül.
 19. Törölt hozzászólás visszamásolása.
 20. Kisregényszerű hozzászólások, linkek.
 21. Minden olyan beírás, mely akadályozza a topik használatát.
 22. Reklám közzététele, kereskedelmi tevékenység, illetve üzletszerű gazdasági tevékenység folytatása.
 23. Olyan hozzászólások, melyek nem ütköznek az eddig felsoroltakba, de mégsem kívánunk számukra nyilvánosságot biztosítani.